Skip to content

HeliRent

HELIKOPTERSKOLA

HELIKOPTERSKOLA

Scandinavian Helicopter Center

Fly your Dream - Become Helicopter Pilot today!

Scandinavain Helicopter Center är en av Sveriges ledande helikopterskolor med utbildningsalternativ som sträcker sig från privatflygarcertifikat till kommersiella certifikat och gott om tilläggsutbildningar däremellan.

 

De utbildar årligen upp mot 20 privata elever under en skräddarsydd och individuell kursplan samt har större klasser med kommersiella elever som går direkt ut i arbetsmarknaden efter avslutade studier.

 

Vi är väl medvetna om att olika elever har olika behov vid en flygutbildning och strävar därför alltid efter att vara så flexibla som möjligt. Har du ett önskemål ser vi till att lösa det

SHC har en bas hos oss och är de som kommer ansvara för att utbilda er till Helikopterpilot!

PPL-H - Privatcertifikat

PPL-H betyder “Private Pilot License” och H står helt enkelt för helikopter. Ett privatflygarcertifikat ger dig möjlighet att flyga helikoptrar med vänner och familj som passagerare. Det är även första steget i den modulära utbildningen till ett kommersiellt certifikat.

När du utbildar dig till pilot som ska flyga helikopter är upplägget helt individuellt gällande flygningen. Alla behöver olika mycket tid för att bemästra helikopterns otämjda vilja att flyga. Att utbilda sig till helikopterpilot i Skåne är väldigt gynnsamt då närheten till Danmark gör att man kan träna på internationellt flygande eller om man är från Danmark, spara en massa pengar! 

Tidsram: 3-12 månader, individuellt upplägg.

Teori: 9 ämnen som studeras parallellt med flygutbildningen.

Flygutbildning: Minimum 45 timmars flygning i Robinson R44, Bell 206 eller Eurocopter EC120.

Typutbildning

För att få flyga en ny variant av helikopter krävs en typutbildning. Vi erbjuder inflygningar och tekniska kurser på Robinson R44, Bell 206 och Eurocopter EC120.

 

Tidsram: 1-2 veckor

 

Teori: Teknisk kurs på den aktuella typen

 

Fylgutbildning: 3-5 timmar beroende på tidigare erfarenhet.